SCA Incontinence Care wint Beste Leverancier Award voor de zorg 2016

SCA Incontinence Care heeft de award over 2016 gewonnen, gebaseerd op ruim 3.200 beoordelingen van zorgorganisaties over prestaties van leveranciers.

De Intrakoop Beste Leverancier Award wordt uitgereikt sinds 2015. SCA Incontinence Care heeft de editie van 2016 gewonnen, omdat het bedrijf over de hele linie de hoogste waardering heeft gekregen. Intrakoop wil met de prijs benadrukken hoe belangrijk een goede samenwerking tussen zorgorganisaties en leveranciers is voor de kwaliteit van zorg. Frank Kaptein, directeur/bestuurder van Intrakoop: “Onze ervaring is dat leveranciers graag meedenken met zorgorganisaties over de beste oplossing en dat gaat verder dan het kostenplaatje. Zo ondersteunen steeds meer leveranciers zorgorganisaties bij het verbeteren van hun processen. Ze hebben daarmee een belangrijke invloed op de kwaliteit van de zorg. De winnaar en genomineerden zijn daar goede voorbeelden van.” Frank Kaptein heeft de award op donderdag 1 december tijdens het eindejaarsevent van Intrakoop uitgereikt aan Adriaan Mout, commercial director van SCA Incontinence Care.

Leveranciers­prestatie­meting

De prestaties van leveranciers worden inzichtelijk gemaakt met de Intrakoop Leveranciers­prestatie­meting (LPM). De LPM garandeert dat de kwaliteit transparant, objectief en eenduidig wordt gemeten. De resultaten kunnen zorgorganisaties gebruiken om met leveranciers in gesprek te gaan over de kwaliteit van de dienstverlening en voor kwaliteitskeurmerken zoals HKZ, NIAZ, ISO 9001. Uniek aan de LPM is de mogelijkheid om te benchmarken. Zorgorganisaties zien hoe hun leverancier bij andere leden wordt gewaardeerd, terwijl leveranciers inzicht krijgen hoe zij het doen ten opzichte van hun concurrenten. Daarbij wordt onder andere gekeken naar transparantie over prijzen, proactiviteit, levering binnen de afgesproken tijd en het waarmaken van verwachtingen. In 2011 is gestart met de eerste metingen en beoordelingen: sindsdien zijn er ruim 13.000 metingen verricht. Daardoor biedt de LPM inmiddels een schat aan informatie voor zorginstellingen.

Drie genomineerden

In de afgelopen twaalf maanden hebben leden van Intrakoop ruim 3.200 beoordelingen gegeven via de LPM. Uit deze beoordelingen kwamen de volgende drie Intrakoop-leveranciers als beste uit de bus . Zij werden genomineerd voor de Intrakoop Beste Leverancier Award 2016: ArjoHuntleigh (Zorghulpmiddelen), Jacobs Douwe Egberts Professional (Koffie, thee en koffieverrijkers) en de uiteindelijke winnaar SCA Incontinence Care (Incontinentieproducten van TENA). Uit de beoordelingen van de LPM blijkt dat de drie genomineerde leveranciers zich van andere leveranciers onderscheiden door hun transparantie bij de totstandkoming van de prijzen en hun proactieve houding. SCA Incontinence Care krijgt overall de hoogste waardering uit de Intrakoop Leveranciersprestatiemeting.

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer informatie over de leveranciersprestatiemeting? Direct aanmelden kan ook op www.intrakoop.nl/lpm. Of neem dan contact op met:

Intrakoop Servicedesk
Elke werkdag bereikbaar
  • 0418 65 70 70