Veel animo voor inkoop zonnepanelen

Duurzaam

Samen zonnepanelen inkopen en financiële, duurzame en sociale impact realiseren. Dat is ons doel. We hebben afgelopen jaar kennis en ideeën met leden gedeeld en de belangstelling gepeild. Met als resultaat 60 leden die interesse hebben om samen zonnepanelen in te kopen. Genoeg om met een collectieve aanbesteding te starten.

Aanpak

Drie zorgorganisaties nemen – naast Intrakoop - deel aan de stuurgroep voor deze aanbesteding: Interzorg Noord Nederland, Tangenborgh en Frion. Kennis van de zorg en van inkoop is in de stuurgroep volop aanwezig. Wel zoeken we nog een externe expert in zonnepanelen met kennis van de markt, technieken en financiële mogelijkheden. Hij of zij zal ons begeleiden tijdens de collectieve aanbesteding. 

Gunning in juli

In onze eerste stuurgroepvergadering hebben we besloten de aanbesteding te beperken tot het inkopen van installaties voor zonne-energie inclusief montage. Financiering nemen we mee als special-bid. Een leverancier die het project ook kan financieren heeft namelijk wel onze voorkeur. De komende weken gaan we samen met de stuurgroep het programma van eisen opstellen. Eind mei willen we de offerteaanvraag versturen. We streven ernaar de opdracht voor de zonnepanelen half juli te gunnen, zodat er voldoende tijd is om de zonnepanelen te plaatsen. 

Deel dit artikel