Commitmentronde inkooptraject zonnepanelen start eind mei

Duurzaam

Als je zorgorganisatie plannen heeft om zonnepanelen aan te schaffen, doe dan mee aan ons collectief inkooptraject. De stuurgroep is samengesteld en bestaat uit Interzorg Noord-Nederland, Frion en Tangenborgh. Een externe zonnepanelenexpert van INNAX is ingeschakeld. We hebben de inkoopdocumenten getoetst in de markt en daarmee de voorbereidingsfase afgerond. Volgende week is de beurt aan jou en andere leden. Dan krijg je meer informatie en start de commitmentronde.

Innovatief inkopen

Wat gaan we doen? We hebben gekozen voor een innovatieve vorm van inkopen, op basis van een prestatiecontract. Dit betekent dat we selecteren op de laagste prijs per opgewekte kWh over een looptijd van 15 jaar. De leverancier bepaalt hoe hij deze prestatie gaat behalen. Denk bijvoorbeeld aan het type zonnepanelen en omvormers. Uiteraard stellen we wel kwaliteitscriteria, zodat we goed kunnen vergelijken. 

Planning

We streven ernaar 1 oktober een raamovereenkomst te hebben waar je gebruik van kunt maken, als je commitment afgeeft. Al gaat kwaliteit boven snelheid. In de inkoopdocumenten nemen we ook op dat leveranciers een garantie moeten afgeven dat de leden die in het najaar van 2017 SDE+ kregen toegekend de zonnepanelen binnen hun uiterlijke termijn – tweede kwartaal 2019 -  kunnen realiseren.

Binnen de raamovereenkomst sluit je als deelnemend lid voor elke locatie een individuele overeenkomst met de leverancier af. Uiteraard is er dan ook overleg tussen je zorgorganisatie en de leverancier over specifieke omstandigheden van je locatie en eventuele aanvullende wensen. 

De voordelen

Als je meedoet, profiteer je van deze voordelen:

  • gemak: Intrakoop, ingenieursbureau INNAX en de drie leden van de stuurgroep leiden de inkoop in goede banen
  • goede afspraken over de kwaliteit en garanties
  • kostenbesparing omdat we samen gebruik maken van een externe zonnepanelenexpert met kennis van de markt, technieken en financiële mogelijkheden
  • tijdsbesparing: Intrakoop doet het inkoopwerk 
  • inkoopvoordeel: bij een groot volume horen ook scherpe prijzen

Deel dit artikel