Succesvolle Nevi-workshops duurzaam inkopen

Duurzaamheid

Op 5 november waren de eerste Nevi workshops in het kader van het Programma Klimaatneutraal & Circulair inkopen. Een interessante en leerzame aftrap met meer dan 30 deelnemers onder wie inkopers, managers onderhoud, facilitair managers en duurzaamheidsco├Ârdinatoren uit ziekenhuizen, zorginstellingen en zorggerelateerde organisaties.

De centrale vraag was: Hoe moeten we ons MVI-beleid vormgeven en duurzaam inkopen concreet uitvoeren en borgen vanuit de doelstellingen in de agenda Green Deal Duurzame Zorg?

In verschillende "werkruimtes” namen de trainers Rob Bonting, Maud Vastbinder en Hans Kröder de deelnemers mee in de theorie van en achtergronden bij drie thema's:  Maatschappelijk Verantwoord Inkopen, Circulair Inkopen en Klimaatneutraal Inkopen. Daarna koppelden gastsprekers Jesse Schrama (Intrakoop), Judith de Vree (Milieu Platform Zorg) en Marieke Wijbenga (MVO Nederland) de theorie aan sprekende praktijkvoorbeelden en cases uit de zorg. 
Met als resultaat dat de deelnemers na afloop van de workshops concrete handvatten, tools en tips hadden om stap voor stap te werken aan duurzamer inkopen in de zorg. Leerzaam, interessant en praktijkgericht!

Heb je ook interesse in deze Nevi-workshops? 

Je kunt je nog (gratis) aanmelden voor de workshops op dinsdag 12 november, dinsdag 3 december en donderdag 12 december en in 2020.  
Meld je snel aan via de site van Nevi. Vol = vol.

Meer informatie

Wil je meer weten over of meedoen aan de andere activiteiten van het Programma Klimaatneutraal en Circulair Inkopen in de zorg? Bekijk dan deze informatie  of neem contact op met Jan Holsappel, via jan.holsappel@intrakoop.nl of 06 21 28 69 32.

 

Deel dit artikel