Voldoende voorraad persoonlijke beschermingsmiddelen

Beschermende hulpmiddelen nieuwsbericht

Het is niemand ontgaan dat er op de piek van de coronapandemie een ernstig tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen was. Vooral in de caresector moest men zonder doen. Inmiddels zijn de voorraden bij veel leden weer op orde. Om voorbereid te zijn op een eventuele tweede golf slaan organisaties grotere voorraden in dan voorheen. Gelukkig zijn er momenteel weer voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar.

Ook leverancier Manutan ontving in maart tientallen orders van grote hoeveelheden mondkapjes, oogmaskers en schorten. Al snel was de vraag groter dan het aanbod. Afdeling inkoop stelde alles in het werk om zo snel mogelijk de voorraden aan te vullen. Danny Groen: “Via ons bestelsysteem houden we onze voorraden nauwlettend in de gaten. De situatie die in maart ontstond hadden we echter nog niet eerder meegemaakt. Er was ineens een crisis waardoor we naast het doen van extra inkopen op zoek moesten naar additionele inkoopkanalen. We hebben, in samenwerking met onze Europese entiteiten, hard gewerkt om onze voorraden snel weer aangevuld te krijgen. Hierdoor konden we binnen zeer korte tijd onze bestellingen weer binnen de gebruikelijke termijn leveren’.

Manutan merkt dat de vraag naar persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondkapjes en spatbrillen nog steeds hoger is dan gemiddeld. Danny Groen:”Gelukkig zijn onze voorraden voldoende aangevuld en kunnen we alle bestellingen snel leveren. De extra (grote) orders die zorginstellingen doen om zich voor te bereiden op een eventuele tweede golf vormen op dit moment geen probleem.” Ook de andere leveranciers hebben hun voorraden aangevuld en ervaren geen problemen op dit moment.

Naast de toegenomen vraag naar persoonlijke beschermingsmiddelen is er vraag naar een nieuwe productgroep. Namelijk producten die gebruikt worden om aan de nieuwe maatregelen te voldoen. Bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat personeel en bezoekers 1,5 meter afstand houden, maar ook desinfectiezuilen, afscheidingsschermen etc. Net als Manutan leveren diverse andere leveranciers hier oplossingen voor.

Een actueel overzicht van de aanwezige voorraadproducten bij Manutan vind je hier.

Deel dit artikel

Neem contact op

Monique Mensink
Inkoper/productmanager Facilitair
  • 06 13 81 09 32