LCH blijft actief als noodlijn

Beschermende hulpmiddelen

Het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH), dat de inkoop van persoonlijke beschermingsmiddelen en hulpmiddelen tegen het coronavirus co├Ârdineert, blijft actief als noodlijn.

Uitgangspunt blijft dat zorgorganisaties hun persoonlijke beschermingsmiddelen en hulpmiddelen zoveel mogelijk bij hun normale leveranciers inkopen. Als die leveranciers niet helemaal in hun behoeften kunnen voorzien, kunnen zorgorganisaties terecht bij het LCH. Zo meldt de NFU op haar site. Het LCH zal dan op basis van de beschikbare voorraden persoonlijke beschermingsmiddelen en hulpmiddelen uitleveren. Volgens een verdeelmodel waarbij getoetst wordt op grootte, soort instelling en opgesteld normverbruik.

Het LCH heeft voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen en hulpmiddelen ingekocht om bij een mogelijke tweede golf aan de behoefte van de zorg te kunnen voldoen. Waar nodig zal ze blijven zorgen voor de aanvoer van producten. 

De komende periode onderzoeken verschillende organisaties uit de zorg en de markt hoe ze samen kunnen zorgen voor een duurzame oplossing voor de benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen en hulpmiddelen.

 

Deel dit artikel