Renewi krijgt hogere waardering voor duurzaamheid

PMD Renewi

Standard & Poor Global Ratings (S&P) heeft Renewi een hogere ESG-score gegeven voor duurzaamheid (83). ESG staat voor de impact op environment (milieu), social (maatschappij) en governance (goed bestuur). Het is een waardering voor het beleid van deze Intrakoop-leverancier om meer te focussen op recycling en de ontwikkeling van een circulaire economie. Die focus hangt nauw samen met de duurzame-ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties: Klimaatactie, Verantwoorde productie en consumptie en Duurzame steden en gemeenschappen.

Recycling naar 75%

In het kader van de bedrijfs- en duurzaamheidsstrategie richt Renewi zich op het verbeteren van de recycling en productie van secundaire materialen door te investeren in innovaties in circulair ondernemen. Het recyclingpercentage van de afvalverwerker is meer dan 65% en het percentage van recycling en terugwinning samen is meer dan 90%. Renewi beperkt verbranding en het storten van afval tot een minimum. In vijf jaar tijd wil het bedrijf het recyclingpercentage verhogen tot 75%. Hierdoor daalt de koolstofuitstoot van de productie van nieuwe materialen en wordt de uitputting van hulpbronnen voorkomen.  Door zijn aanpak realiseert Renewi elk jaar een nettovoordeel van 3 miljoen ton aan vermeden CO2-uitstoot.

Lees het volledig artikel op de site van Renewi 

Samen werken aan minder afval

Zorgorganisaties zijn erop gericht mensen gezond te maken en gezond te houden. Laten we dan samen ook de verantwoordelijkheid nemen voor het zo gezond en duurzaam mogelijk inrichten van onze bedrijfsvoering en eventuele schadelijke neveneffecten voorkomen. Als het om afval gaat, is de aanpak van plastic afval een goed begin. Lees ook ons artikel Plastic afval: nut en noodzaak  

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over duurzaamheid of hiermee in jouw organisatie aan de slag? Neem dan contact op met

Jan Holsappel
Consultant en programmamanager Duurzaamheid
  • 06 21 28 69 32