Meer ledenvoordeel door samenwerking Intrakoop en GrootInkoop in ZSIP

Samenwerken puzzelstukjes

Jaarlijks keert Intrakoop aan ruim 440 zorginstellingen een bonus uit op basis van bypassafspraken met voedingsfabrikanten. Door de collectieve aanpak levert het behalve interessante bonussen ook veel tijdsbesparing op. Om het financiƫle voordeel te vergroten en het bonusproces verder te professionaliseren gaan we dit proces uitbesteden. We hebben hiervoor een langdurige samenwerkingsovereenkomst met GrootInkoop afgesloten. De samenwerking wordt vormgegeven in de nieuw opgerichte organisatie Zorgsector Inkoop Partners (ZSIP).

Intrakoop en GrootInkoop bieden met ZSIP één plek voor alle bypass afspraken in de zorg. Dit betekent meer efficiency, een groter aanbod aan leveranciers en een hogere bonusuitkering per zorgorganisatie. Deze samenwerking is een concrete uitwerking van onze coöperatiestrategie 2021-2024 en sluit hierdoor aan bij de wensen en behoeften van onze leden. 

Uitbreiding aanbod

Als grote speler in voornamelijk de zakelijke dienstverlening, de zorgsector en de gastvrijheidsindustrie heeft GrootInkoop alle kennis en expertise in huis om het bonusproces voor Intrakoop leden verder te optimaliseren en professionaliseren. Daarnaast geven de huidige samenwerkingsovereenkomsten tussen GrootInkoop en aangesloten fabrikanten de mogelijkheid het aanbod voor Intrakoopleden uit te breiden. Zo vergroten we samen het financiële voordeel voor leden en kunnen we tegelijkertijd meer inzetten op het ontwikkelen van kennis, data en inzicht. 

Minder administratie, scherpere afspraken

De samenwerking in de nieuwe organisatie ZSIP vereenvoudigt het bonusproces doordat individuele afspraken met fabrikanten niet meer nodig zijn. Daarnaast breidt het aanbod door de samenwerking uit. Dit vermindert niet alleen de administratieve afhandeling, maar zorgt ook voor nóg scherpere afspraken. De gecombineerde volumes van GrootInkoop en Intrakoop, samengebracht in ZSIP, zorgen ervoor dat we jou en andere leden de beste bonusafspraken kunnen blijven bieden en tegelijkertijd kunnen bouwen aan nieuwe proposities. Zo laten we de kracht van het collectief nóg meer spreken!
Logo ZSIP

Webinar Bypasses eten en drinken in de Zorg

Om de samenwerking in ZSIP verder toe te lichten en uitleg te geven over de stappen die we met elkaar gaan zetten, organiseren we samen met GrootInkoop op 12 en 13 juli het webinar Bypasses eten en drinken in de zorg. Lees de informatie en meld je aan voor één van de webinars.

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Linda van Lievenoogen
Productgroepmanager Facilitaire Diensten
  • 06 55 72 12 83