Eerste deal op Intrakoop Deelplatform is een feit

Man met symbool circulariteit

Op 18 mei is het Intrakoop Deelplatform gelanceerd. Leden reageerden positief op dit duurzame initiatief. Het aantal advertenties om iets aan te bieden of te vragen nam toe. De eerste deal kon dan ook niet uitblijven. In juli hebben Zorggroep Tangenborgh en TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) een transactie afgesloten over drie bain-mariewagens. Schotpoort Connect heeft het transport van Emmen naar Twente verzorgd.

Wat zijn de ervaringen van deze leden?

Vincent van Harteveld van Zorggroep Tangenborgh: “Het Deelplatform is een goed toegankelijk platform waar je zaken kan aanbieden die je binnen de organisatie niet meer gebruikt. Je komt makkelijk in contact met andere zorginstellingen. Het is nog wel even zoeken hoe het allemaal werkt, maar als je dit door hebt verloopt het vlot. Ook de afhandeling van facturatie en transport is top geregeld en hierop wordt snel  gereageerd vanuit de transporteur. En het Deelplatform is een tool waardoor je op een andere en laagdrempelige manier in contact komt met collega-zorginstellingen. Een eerste stap wellicht naar meer samenwerking.” 

Henkjan Oldewarris van TMZ: “Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen TMZ. We kijken daarbij niet alleen naar het besparen van energie. Ook op het gebied van inkoop willen we duurzame keuzes maken. Door het Intrakoop Deelplatform komen we in contact met collega-zorginstellingen en dragen we samen bij aan duurzaamheid. We hebben het gebruik van het Intrakoop Deelplatform als heel prettig ervaren.”

Is het Intrakoop Deelplatform ook iets voor jou?

Het aanbod op het Intrakoop Deelplatform is heel divers. Van een apothekerskast en beademingssysteem tot kantoormeubilair, stoomverwarmde wasmachines en separeerset. Daarnaast zijn zorginstellingen op zoek naar onder meer een elektrowagen om cliënten mee te vervoeren, naar magazijnstellingen en naar oncologische stoelen. Wil je op het aanbod of de vragen reageren of zelf iets plaatsen? Alle leden hebben een gratis account. Van het plaatsen van je advertentie tot en met de sluiting van de deal, de betaling en het transport via Schotpoort Connect: alles kun je eenvoudig en veilig op het Intrakoop Deelplatform regelen.

Wil je meer weten?

Kijk hoe eenvoudig het werkt. Of doe mee aan een webinar over het Intrakoop Deelplatform. Zo kunnen we samen afval beperken, hergebruik bevorderen, inkoop verminderen en kosten besparen.

Deel dit artikel

Neem contact op

Heb je vragen over het Intrakoop Deelplatform voor de zorg? Neem dan contact op met

Daan van Gent
Inkoper/productmanager ICT
  • 06 21 86 08 66