Vergroot de bedrijfszekerheid van zonnepaneleninstallaties

Duurzaam

Zonne-energie is een van de meest duurzame en populaire manier voor het opwekken van energie. Om de kwaliteit van een installatie te waarborgen en de bedrijfszekerheid te vergroten is het belangrijk een installatie (periodiek) te laten inspecteren. Veel verzekeraars eisen op dit moment zelfs een SCIOS Scope 12 certificaat.

De solarbranche heeft samen met de brandweer en verzekeraars de certificering ontwikkeld, die ervoor moet zorgen dat de kwaliteit van zonnestroominstallaties toeneemt: Scope 12. Dit nieuwe keurmerk moet leiden tot beter installatiewerk en zal de kwaliteit van zonnepanelen en installaties waarborgen. Onafhankelijke certificerende instellingen voeren de inspectie op het keurmerk uit en controleren de complete zonnepaneleninstallatie. Denk bijvoorbeeld aan een visuele inspectie, diverse metingen en beproevingen. Dit wordt vastgelegd in een rapportage. Scope 12 is nog niet verplicht. Maar de kans bestaat dat het certificaat wordt meegenomen als voorwaarde in de verzekering. Zeker bij installaties van meer dan vijftig zonnepanelen.

Intrakoop-leverancier Tenten Solar zorgt ervoor dat de zonnepaneleninstallaties die zij oplevert aan alle veiligheidseisen voldoen. Ook werkt dit bedrijf samen met gerenommeerde partijen die voor een objectief Scope 12 rapport kunnen zorgen.

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over het keurmerk Scope 12 of ben je op zoek naar een partij die deze keuring voor je kan uitvoeren? Neem dan contact op met Koen Damkot van Tenten Solar of met

Elise ter Heine
Inkoper/productmanager Energie
  • 06 13 15 28 93