De kracht van classificeren bij Nevi-Zorgcongres

Opnemen bloeddruk_web

De beschikbaarheid van medische hulpmiddelen en de capaciteit in de zorg staan steeds meer onder druk. Verstoringen in de supply chain, door onder meer saneringen van productaanbod door leveranciers of grondstoffentekorten, leiden tot verschraling van aanbod. Daardoor wordt effectieve samenwerking binnen en tussen zorgorganisaties nog belangrijker.

Een middel om effectiever kennis over medische hulpmiddelen uit te wisselen, en meer data gedreven samen te werken, is uniformiteit in de classificatiemethode. Dat biedt zowel binnen een ziekenhuis als ook tussen verschillende ziekenhuizen veel voordelen. Denk aan overzichtelijke data die aansluiten bij de interne organisatie voor zorgprofessionals, inkoop, de verkoopafdeling en de afdeling financiën. Naast inzicht draagt het bij aan assortimentsbeheer, doelmatige en veilige inzet van medische hulpmiddelen.

Ook tussen zorgorganisaties vergemakkelijkt een uniforme classificatie het uitwisselen van kennis, bijvoorbeeld om te weten welke alternatieven je op een verantwoorde manier kunt gebruiken. Zo kan inkoop bijdragen aan meer verbinding, professionalisering en operationele effectiviteit in tijden van schaarste aan capaciteit en kennis.

Tijdens het Nevi-congres op 19 mei vertellen René Dullaart van Erasmus MC en Laura Awad van Intrakoop hoe classificeren je daarbij kan helpen aan de hand van de aanpak in het Erasmus MC.

Wil je meer weten over de keuze van René Dullaart voor classificatie? Lees dit artikel 

Meer informatie over het Nevi-congres en aanmeldmogelijkheid vind je op: https://nevi.nl/zorgcongres

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over classificeren van medische hulpmiddelen? Neem dan contact op met

Laura Awad
Programmamanager Medisch
  • 06 53 84 33 35