Intrakoop Deelplatform speelt belangrijke rol in verzending hulpgoederen naar Oekraïne

Man met symbool circulariteit

Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne is Intrakoop een samenwerking met Humanitarian Resources International Foundation (HRIF) aangegaan om een bijdrage te leveren aan de aanvoer van (medische) hulpgoederen naar dat door oorlog getroffen land.

We hebben daarvoor ons Deelplatform ingezet dat wordt gebruikt als medium om de behoefte die er aan (medische) hulpgoederen in Oekraïne bestaat onder de aandacht van onze leden te brengen.

HRIF koppelt ons periodiek terug aan welke goederen op dat moment behoefte is zodat de gebruikers van  het Deelplatform daar hopelijk op in kunnen spelen. Zo zijn er al diverse ‘gevraagd’ advertenties geplaatst voor disposables (denk aan bestek, bekers en servies), kussens, lakens en dekens, handdoeken, luiers en maandverband maar ook OK-benodigdheden. Klik hier 

Van onze leden hebben Aafje en Cosis aanvullende donaties gedaan, denk aan: tissues, schorten, maskers, handfoam en wasbare schorten. Het transport van deze locaties naar HRIF in Weesp is gratis verzorgd door Schotpoort Connect die, zoals bekend, als logistiek partner bij het Deelplatform betrokken is.

Heb je op dit moment als zorgorganisatie spullen ‘over’ en wil je die doneren, laat het ons weten. Stuur een mailtje naar Oekraine@intrakoop.nl en we nemen contact op. Houd verder het Deelplatform in de gaten voor nieuwe advertenties voor dit mooie initiatief. 

 Hier vind je een recente video over het werk dat HRIF in Oekraine doet. 

Deel dit artikel