ZSIP (Zorg Sector Inkoop Partners), doe er je voordeel mee!

Samenwerken puzzelstukjes_groot

Ongeveer anderhalf jaar geleden zijn we gestart met de samenwerking met GrootInkoop om de bonusverwerking van de fabrikantenovereenkomsten eten & drinken op een efficiƫntere manier af te handelen. Dat doen we vanuit ZSIP, een aparte entiteit.

Tot vorig jaar deed Intrakoop de uitbetaling en registratie van die ‘bypass’ bonus zelf. Vanaf 2022 hebben we daarvoor een samenwerking in het leven geroepen met GrootInkoop, die samenwerking noemen we ZSIP. Vanaf 2023 heb je als Intrakooplid via ZSIP toegang tot in totaal 25 fabrikantenovereenkomsten.  Dat is een enorme stijging ten opzichte van de periode voordat we met ZSIP samenwerkten, toen had je maar toegang tot 12 overeenkomsten. Een stijging waar we trots op mogen zijn! 

Hoe werkt ZSIP? 

ZSIP voert de bonusonderhandelingen met de fabrikanten op basis van de potentiële omzet van alle deelnemende leden. Dat biedt kansen voor iedere zorgorganisatie die lid is van Intrakoop. Het uitgangspunt van het collectief is altijd hoger dan dat van een individuele zorgorganisatie. Als je deelneemt aan ZSIP dan maak je onderdeel uit van het collectief. Dat houdt in dat je bonus ontvangt van ALLE fabrikanten die een overeenkomst hebben met ZSIP. 
Nogmaals en voor alle duidelijkheid; als zorginstelling teken je dus NIET meer in op één fabrikant. Je bent ingetekend bij het ZSIP-collectief.  

Let hier wel even op: Als je met 1 of meerdere van de deelnemende fabrikanten aan ZSIP een eigen rechtstreekse bonus/bypass afspraak hebt (NB afspraken via andere Inkoopcollectieven vallen hier ook onder), ontvang je uiteraard geen bonus/bypass van deze fabrikanten via ZSIP. Die ontvang je dan immers zelf rechtstreeks van de betreffende fabrikant. 

Welke fabrikanten doen er in 2023 mee met ZSIP?

Je bent natuurlijk benieuwd naar wie er allemaal meedoen aan ZSIP. Via deze link kom je op het overzicht terecht van alle fabrikanten die aangesloten zijn bij ZSIP. Intrakoopleden kunnen van deze fabrikanten een bonus ontvangen als deze bonus dragende producten door het lid worden afgenomen

Nog geen deelnemer aan ZSIP? 

Als jouw zorgorganisatie nog niet is ingetekend op ZSIP en je in 2023 wel wil deelnemen, dan is het van belang dat je je aansluit bij ZSIP vóór 1 april 2023. Inschrijvingen na die datum worden voor 2023 helaas niet meer meegenomen in de berekening van de bonus over 2023. 355 zorgorganisaties (lees: leden van Intrakoop) gingen je al voor. Sluit jouw zorgorganisatie nu ook aan! Je kan je inschrijven door contact op te nemen met ZSIP, Nick van Veltum is daar contactpersoon. Nick is te bereiken via dit e-mailadres: nick@zsip.nl 


Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over ZSIP? Bel collega Marc Stout die al je vragen daarover kan beantwoorden.

Marc Stout
Contractmanager Facilitaire Diensten
  • 06 52 20 72 32