Deel je criteria voor duurzaam inkopen in de zorg

Man met symbool circulariteit

Begin januari is Intrakoop het project Criteria voor duurzaam inkopen in de zorg gestart. We hebben inmiddels alle duurzame inkoopcriteria geïnventariseerd die onder meer Nevi, RVO, PIANOo en MPZ (Milieuthermometer) hebben opgesteld. Daarmee is een belangrijk deel van de eerste projectfase afgerond.

Oproep: deel je duurzaamheidscriteria

In onze inventarisatie nemen we ook graag de duurzaamheidscriteria mee die jullie als zorgorganisaties zelf hebben vastgesteld voor jullie inkooptrajecten. Enkele leden hebben die al met ons gedeeld. Maar hoe meer organisaties deze eigen duurzaamheidscriteria met ons delen hoe completer onze inventarisatie is voor iedereen. Vandaar onze oproep: hanteren jullie eigen duurzame inkoopcriteria, deel ze met ons! Zo kunnen we samen met meer dan 500 zorgorganisaties het verschil maken!

Intussen gaan we alvast door met de vervolgstap: het ordenen van de verzamelde criteria in 1 overzicht (per productgroep, segment en/of inkoopthema) en beoordelen en vertalen naar een praktische (SMART), eenduidige en complete basisset.

Meer informatie

Wil je meer weten over het project Criteria voor duurzaam inkopen in de zorg? Lees onze aankondiging over dit project of neem contact op met projectleider Anne Marie van den Berg of  Jan Holsappel, programmamanager duurzaamheid.


Deel dit artikel