Leden enthousiast over cursus Contractmanagement gebouwonderhoud

Leden doen mee aan cursus contractmanagement gebouwonderhoud

Op 9 mei hebben 9 zorgorganisaties deelgenomen aan de cursus Contractmanagement gebouwonderhoud van R-ffect en Intrakoop.

Ook dit jaar geven vele leden aan dat hun grootste vraagstukken over vastgoed op het terrein van onderhoud liggen. Een webinar over het onderwerp hebben we in 2022 twee keer moeten organiseren door de grote hoeveelheid aanmeldingen. Al met al genoeg aanleiding om dieper op het onderwerp in te gaan en daar een cursusdag voor te organiseren. 

Dezelfde problemen

Medewerkers van Espria, Severinus, ViaJeugd, Aveleijn, Abrona, Lentis, METGGZ, Pantein en Meander Medisch Centrum deden 9 mei mee, sommige met 2 personen. Ondanks het verschil in zorgsectoren blijken leden tegen dezelfde problemen aan te lopen, dezelfde kwetsbaarheden te hebben en hoog over met dezelfde vragen te zitten waar ze in de cursus graag een antwoord op willen hebben. 

Ook geven de leden aan dat het fijn is om open met collega’s over aspecten van contractmanagement voor gebouwonderhoud te kunnen sparren, met elkaar mee te denken en elkaar verder te helpen of om collectieve vragen uit te zetten bij R-ffect.  

Samen elkaar verder helpen

Naast het delen van kennis voeren de leden ook in tweetallen praktijkoefeningen uit. Er is veel interactie en de sfeer is erg prettig. Iedereen is open, kwetsbaar, behulpzaam en actief. Gedrag dat je als coöperatie ontzettend trots maakt, want dit is precies waarvoor we dit soort bijeenkomsten organiseren: samen elkaar verder helpen. Die verbondenheid en samenhorigheid is op dit soort momenten natuurlijk heel mooi en fijn. 

De deelnemers geven na afloop aan dat het leerzaam en inspirerend was. De praktijkvoorbeelden waren herkenbaar en de tools en handvatten erg welkom. Ook is er behoefte om kennis met elkaar te blijven uitwisselen. De Intrakoopcommunity kan daarbij als ledenplatform helpen.

Volgende cursusdag

We hebben al vragen van leden gekregen of we de cursus willen herhalen, omdat zij er nu niet bij konden zijn.  De positieve ervaringen van alle betrokkenen op 9 mei zijn een extra reden om aan dit verzoek te voldoen. Op 3 oktober organiseren we opnieuw een cursusdag over contractmanagement voor gebouwonderhoud. Lees meer en meld je voor 11 september aan.

Deel dit artikel