Start pilot medische hulpmiddelen op deelplatform

Man met symbool circulariteit

De beschikbaarheid van medische apparatuur en hulpmiddelen staat onder druk. Daarom bieden we vanuit het Intrakoop Deelplatform aan met name ziekenhuizen mogelijkheden om medische hulpmiddelen die onder de MDR vallen te kopen of verkopen onder elkaar. Denk aan medische apparatuur en hulpmiddelen klasse 2 en hoger.

Om ervoor te zorgen dat het delen van deze producten in overeenstemming is met de MDR en andere regelgeving hebben we in samenwerking met het Ministerie van VWS een workflow en spelregels opgesteld waardoor het veilig kan. Hierdoor kun je deze hulpmiddelen traceerbaar kopen of verkopen. Enkele ziekenhuizen hebben laten weten mee te willen werken aan een pilot over het delen van deze medische hulpmiddelen. Met als resultaat dat de eerste advertenties voor knie- en schouderimplantaten nu op het Intrakoop Deelplatform staan.

Heb je vanuit je ziekenhuis ook medische hulpmiddelen aan te bieden of juist nodig? Gebruik dan ook het Intrakoop Deelplatform. Zo delen we slim en verantwoord de beschikbare voorraad aan medische apparatuur en hulpmiddelen met elkaar. En we verlengen de gebruiksduur van deze producten en dragen zo bij aan verduurzaming van de zorg. Bovendien kun je zelf op inkoopkosten besparen of juist nog iets verdienen aan wat je niet meer nodig hebt. 

Het Intrakoop Deelplatform is dé plek voor zorgorganisaties om onderling eenvoudig en veilig capaciteit te delen. Ook het transport is geregeld. 


Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over het delen van medische apparatuur en medische hulpmiddelen via het Intrakoop Deelplatform? Neem contact op met

Daan van Gent
Inkoper/productmanager ICT
  • 06 21 86 08 66