Informeer bezoekers met Toolkit Minder Wegwerpplastic

Vanaf dit jaar zijn er nieuwe regels voor wegwerpplastic van kracht. Eerder organiseerde Intrakoop hierover online bijeenkomsten voor haar leden. Er is nu een handige toolkit beschikbaar om je bezoekers te informeren hierover.

Inmiddels hebben wij een leidend advies voor het vervangen van wegwerpplastic aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangeboden over hoe de uitzonderingen voor de zorgsector op de SUP-regelgeving geïnterpreteerd moeten worden en werkbaar kunnen zijn. Het ministerie wil dit advies opnemen in de regelgeving. De bedoeling is om het advies te verwerken tot een “beslisboom” die zo snel mogelijk beschikbaar komt.

Hergebruik als norm

Om de afvalberg te verkleinen en het zwerfafval terug te dringen, wil de overheid hergebruik de norm maken. En het gebruik van herbruikbare bekers en bakjes stimuleren. Daarom betalen consumenten vanaf 1 juli extra voor wegwerpbekers, -bakjes en andere verpakkingen met plastic erin als zij eten of drinken afhalen of laten bezorgen.

Help mee consumenten te informeren

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat informeert consumenten via de media over de nieuwe regels. Ondernemers hebben aanvullende informatie ontvangen over de regels die voor hen gelden. Ook kunnen zij hun klanten met de onderstaande toolkit informeren. Want wat je ook bereidt en verkoopt: het eten of drinken verandert niet, de verpakking wel.

Ook als zorgorganisatie kun je natuurlijk aan deze campagne meewerken door je bezoekers te informeren. 

Speciale informatietoolkit

In de speciale toolkit download je verschillende campagnematerialen waarmee je anderen kunt informeren. Zoals drukbestanden voor posters die je zelf kunt aanpassen en in je zaak kunt ophangen, voorbeeldteksten voor je website, nieuwsbrief en posts om aandacht te vragen via je sociale kanalen.

Alle content is gratis en rechtenvrij te gebruiken. Deze materialen kun je ook laten drukken als posters die je bijvoorbeeld in je koffiecorner en restaurant kunt ophangen.

Zo maken we hergebruik samen de norm en laten we een schonere wereld achter voor onze kinderen en kleinkinderen. De toolkit wordt de komende tijd verder aangevuld, dus kijk ook op een later moment voor nieuwe tools.

Een link naar de speciale webpagina en de toolkit vind je hier: Toolkit Wegwerpplastic.

Bekijk hier ons artikel over de eerder gehouden webinars over SUP-wetgeving.

Deel dit artikel