Intrakoop en Mediq verlengen succesvolle samenwerking met vernieuwde raamovereenkomst

De raamovereenkomst tussen Intrakoop en Mediq is vernieuwd en verlengd. Vanaf 1 januari 2024 is de nieuwe overeenkomst van kracht, waar leden de komende vijf jaar gebruik van kunnen maken. Leden met een bestaande overeenkomst kunnen bij de accountmanager van Mediq een impactanalyse aanvragen om te beoordelen of het afsluiten van een nieuw contract voordelig is.

Belangrijkste veranderingen 

De belangrijkste veranderingen in de vernieuwde raamovereenkomst zijn onder andere: 

  1. Nieuw maatwerkmodel voor kortingen 
    Een bijbehorende prijslijst is geïntroduceerd en op afroep beschikbaar bij de Binnendienst. Kortingen worden nu op een logische en voorspelbare manier bepaald, met staffelkortingen voor de hoeveelheid omzet per merk en de totale omzet. Hiermee wordt de toekenning van korting voor zowel leden als leveranciers eerlijker. Hoe meer afname van een bepaald merk, hoe hoger de korting.

  2. Meer focus op eigen merk - Mediq Own Brand (MOB) 
    MOB wordt aangemoedigd als een prijsvriendelijk alternatief. Om dit te stimuleren is er voor Intrakoopleden bij afname van MOB-producten altijd recht op een hogere korting. 

  3. Verhoogde nadruk op duurzaamheid 
    Duurzaamheidcriteria zijn in de vernieuwde overeenkomst uitgebreider en nemen een prominente plaats in tijdens overleggen tussen Intrakoop en Mediq. De duurzaamheidscriteria zullen later als bijlage aan de overeenkomst worden toegevoegd. 

De vernieuwde raamovereenkomst tussen Intrakoop en Mediq draagt bij aan de gezamenlijke inzet voor het verbeteren van de zorg door middel van efficiëntie, kwaliteit en duurzaamheid. Bekijk de leverancierspagina voor meer informatie over Mediq.

Deel dit artikel

Neem contact op

Maarten de Witte
Contractmanager Medische Hulpmiddelen
  • 06 82 05 82 98