Hulp bij de energieaudit

Personeel & Verzekeringen

Sinds 1 juli 2015 zijn grote zorgorganisaties verplicht een energieaudit uit te voeren volgens de 'Energy Efficiency Directive' (EED). Dit is een Europese richtlijn voor energieverbruik van bedrijven. De EED-regeling stimuleert organisaties om energie te besparen. Is jouw organisatie ook verplicht een energieaudit te doen? Wij helpen je op weg.

De energieaudit heeft als doel systematisch informatie te verzamelen over het actuele energieverbruik. Zo krijg je als organisatie zicht op de mogelijkheden om het energieverbruik te verminderen.

Wie is verplicht een energieaudit te doen?

Een energieaudit is verplicht voor zorgorganisaties die:

  • meer dan € 50 miljoen jaaromzet hebben;
  • en die een jaarlijkse balanstotaal hebben van meer dan € 43 miljoen;
  • of meer dan 250 fte in dienst hebben.

Vrijstellingen voor de energieaudit

  • Bij deelname aan meerjarenafspraken: doet je organisatie mee aan de meerjarenafspraken energie-efficiëntie (MJA3 en MEE)? Hiermee voldoet je organisatie aan alle verplichtingen.
  • De Rijksdienst voor Ondernemen (RVO) heeft verschillende keurmerken genoemd die vrijstelling geven voor de verplichte energieaudit. Dat geldt voor de ISO-certificering 50001 en 14001. Maar ook voor de milieuthermometer van het MilieuPlatformZorg (MPZ).

Hoe voldoe je aan de energieaudit?

Vraag data bij ons op

Om het format voor de energieaudit goed in te vullen, heb je historische informatie nodig. Over je energieverbruik en over de vierkante meters. Heb je meegedaan of doe je mee aan de Intrakoop-overeenkomsten voor energie? Dan kunnen wij deze informatie direct en kosteloos toesturen.

Deel dit artikel

Vraag je energieverbruik en vierkante meters op

Stuur een mail naar:

Elise ter Heine
Inkoper/productmanager Energie
  • 06 13 15 28 93