De meewerkdag van Maud de Groot bij Renewi

Verbinden: daar draait het om bij Intrakoop. Dat is ons DNA en daar is ook onze strategie op gebaseerd. Daarom werken Intrakopers regelmatig mee bij één van onze leden of leveranciers. Een kort verslag van de meewerkdag van inkoper/productmanager Maud de Groot bij Intrakoop-leverancier Renewi.

Een dagdeel gaat Maud mee met John van Renewi op een portaalwagen die lege en volle containers van 6 m3 vervoert. Renewi neemt voor bedrijven en particulieren de zorg voor afval uit handen, met oog voor efficiency, kostenbeheersing én milieu. Daarbij richt deze Intrakoop-leverancier zich op het verkrijgen van waarde uit afval, want 'afval bestaat niet'. 

‘Dat er zóveel afvalwerk is, heb ik me nooit gerealiseerd!

De ronde van John en Maud begint met het afzetten van een lege container bij een particulier. Het huis is verkocht en de garage moet opgeruimd worden. “Geen overbodige luxe, wat een hoop spullen!” vertelt Maud. Daarna rijden ze door naar een bouwbedrijf. Daar halen ze een volle container op, legen deze bij de Renewi-locatie in Eindhoven en brengen de container weer terug. Bij het ophalen van de volgende volle container is er een probleem. In een klein straatje staat een auto in de weg. John belt met de afdeling Planning. Het ophalen van de container moet opnieuw ingepland worden. De rest van de ronde verloopt gelukkig zonder problemen.

“Het rijden met een portaalwagen, dat is niet zomaar even 'spelen' met een afstandsbediening. Dat is écht een vak apart. En dat er zo veel afvalwerk is, dat heb ik me nooit gerealiseerd. Bovendien wil iedereen dat zijn afval snel en netjes wordt afgevoerd. Dat moet goed geregeld zijn. Dus ook als er geen klachten zijn, moet de focus scherp blijven.”

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over de meewerkdagen van onze collega’s? Neem dan contact met me op:

Intrakoop Servicedesk
Elke werkdag bereikbaar
  • 0418 65 70 70