Brexit update: Minister Bruins stuurt brief aan Tweede Kamer

Brexit beeld

De ministeries van VWS en Buitenlandse zaken hebben vorige week een brief gestuurd aan de Tweede Kamer over de voorbereidingen op een 'no deal' Brexit in de gezondheidszorg.

Zoals wij al eerder via onze website lieten weten is de zorg volop bezig met de mogelijke gevolgen van de Brexit. Vooral op de aandachtsgebieden van geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en medisch-wetenschappelijk onderzoek is er nader onderzoek door VWS gedaan. 

Het ministerie is samen met het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) een het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) druk bezig geweest met verdere analyses en het in kaart brengen van concrete handelingsperspectieven.

De brief die nu verstuurd is spreekt voor zich en die hebben we daarom ook als download aan dit artikel toegevoegd. Het blijft van belang dat zorginstellingen, leveranciers en fabrikanten zich voorbereiden zodat patiënten bij een mogelijke 'no deal' Brexit de zorg kunnen blijven krijgen waarvan zij afhankelijk zijn. IGJ  verstuurt deze week een brief naar zorginstellingen waarin nogmaals gewezen wordt op de mogelijke gevolgen en acties rondom zo'n 'no deal' scenario. 

Meer lezen en weten over de Brexit en de mogelijke gevolgen kan nog steeds via de website www.brexitloket.nl en de daarop aanwezige Brexit Impact Scan. Ook het NVZ-kennisnet heeft Brexit informatie voor die leden die op deze site kunnen inloggen. 

Deel dit artikel

Neem contact op

Onze collega's Hetty, Arina en Monique helpen je graag verder.

Intrakoop Servicedesk
Elke werkdag bereikbaar
  • 0418 65 70 70