Tool Criteria Duurzaam Inkopen live

Eindelijk is het zover: de tool Criteria Duurzaam Inkopen (CDI) is live. De door Intrakoop ontwikkelde tool biedt een compleet en inzichtelijk overzicht van alle criteria en eisen voor duurzaam inkopen in de zorg.

Waarom CDI?

Door diverse organisaties (o.a. PIANOo, Milieuthermometer, Intrakoop en AIVG) zijn duurzaamheidscriteria ontwikkeld of zijn duurzame eisen opgesteld. Er zijn echter inmiddels zoveel criteria op verschillende plekken beschikbaar, dat inkopers, facilitair managers en coördinatoren duurzaamheid door de bomen het bos niet meer zien. We merken dat het in de praktijk dan ook lastig is te achterhalen wat wel of niet aan leveranciers moet worden ‘uitgevraagd’ om bij te dragen aan duurzame(re) zorg. Om dat inzichtelijk te maken heeft Intrakoop de tool Criteria Duurzaam Inkopen ontwikkeld.

Over de tool

In de tool vind je een aantal overkoepelende productgroepen terug. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ‘verpakkingen’ of ‘transport & logistiek’. Met de tool kunnen per specifieke productgroep alle bijbehorende criteria worden toegevoegd. Specifieke productgroepen zijn bijvoorbeeld: 

  • Facilitair
  • Gebouwbeheer
  • Medische hulpmiddelen

In de tool is het mogelijk om te filteren op de Sustainable Development Goals (SDG's) of op bijvoorbeeld de 5 pijlers van de Green Deal Duurzame Zorg 3.0. Vervolgens kan je zien vanuit welke bron de criteria is opgehaald. De tool is exclusief beschikbaar voor leden van Intrakoop en is op de Intrakoopcommunity terug te vinden (Log in of maak eerst een account aan. Achter de 'tegel' Duurzaamheid kom je CDI tegen).

Wil je mee weten over de tool of ben je benieuwd wat deze voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op! We kijken graag met je mee.

Samen op weg naar een duurzamere inkoop!

Deel dit artikel

Neem contact op

Karin van Zuijlen
Consultant Duurzaamheid
  • 06 22 47 29 72