Over Geert

Zorgvuldig blijven omgaan met de (bijzondere) persoonsgegevens in jouw zorgorganisatie? Consultant Geert Megens kijkt graag mee en begeleidt jouw privacyprofessionals. Maak kennis met Geert!

In zijn studie Bedrijfseconomie en Informatica trekken de vakken over management, recht en sociologie/psychologie meteen Geerts aandacht. Hij werkt in diverse managementfuncties binnen de ICT en staat organisaties op strategisch, tactisch en operationeel niveau bij. Voordat hij bij Intrakoop komt, is Geert als directeur van een onderwijsgerichte onderneming acht jaar betrokken bij de massale verwerking van persoonsgegevens. Wanneer in 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking treedt, is de opleiding Functionaris Gegevensbescherming een logische stap. In dat jaar start hij ook als consultant bij Intrakoop om leden te helpen bij het toepassen van de AVG binnen de zorgwetgeving.

‘Mijn uitgangspunt is altijd: wat kan wél?’

Geert: ‘Zorgorganisaties zijn er primair voor het verlenen van zorg. Maar in feite zijn zij ook een soort datafabriek. Als functionaris gegevensbescherming maak ik onze leden hiervan bewust. Vervolgens help ik hen om de regels en richtlijnen binnen de AVG te interpreteren. Mijn uitgangspunt is altijd wat er dankzij wet- en regelgeving wél mag in plaats van wat niet. De AVG biedt duidelijke kaders die de voor zorg noodzakelijke inbreuk op privacy mogelijk maken. Met verhelderende informatie en advies help ik zorgorganisaties hun primaire processen zo in te richten dat de bescherming van bijzondere persoonsgegevens gewaarborgd is.’

Hoe begeleidt Geert jouw organisatie?

Geert biedt jouw organisatie de volgende ondersteuning:

  • helpen bij en adviseren over de naleving van de AVG en het wettelijke toezicht daarop;
  • managen, adviseren en ontwikkelen van privacyprocessen, -beleid, -procedures en - controles;
  • privacykaders beheren, implementeren en periodiek monitoren.
  •  

Neem contact op

Geert Megens
Privacy Consultant
  • 06 82 59 33 66
Geert