Over Marita

Heeft jouw zorgorganisatie behoefte aan advies en ondersteuning bij inkoopvraagstukken? Dan ben je bij consultant Marita Droogh aan het goede adres. Maak kennis met Marita!

Na haar opleiding Facilitaire Dienstverlening in Wageningen start Marita in de schoonmaakbranche. Daar, in een commerciële functie, ontdekt ze haar oog voor passende inkoop. Vijf jaar later krijgt ze de kans dat talent in te zetten voor de zorg: eerst als manager Facilitair in de thuiszorg, dan als hoofd Facilitaire Zaken bij een zorgorganisatie in Friesland. Na meerdere fusies zet Marita hiervoor ook de inkooporganisatie op. Ze zorgt voor inkoopbeleid, een solide inkoopproces en draait inkooptrajecten. Ook doet ze in een andere zorgorganisatie nog ervaring op als senior inkoper. Na bijna 25 jaar in de zorg vindt de energieke en daadkrachtige Marita het tijd voor een meer overkoepelende functie. Sinds begin 2022 werkt ze als consultant bij Intrakoop.

‘De leden, leveranciers en Intrakoop hebben elkaar hard nodig’

Marita: ‘Ik krijg er energie van als ik zorgorganisaties kan begeleiden naar een goed inkoopresultaat. Mijn jarenlange inkoopervaring in de zorg komt daarbij goed van pas. Ik zie dat zorgorganisaties vergelijkbare ontwikkelingen doormaken, maar het verschilt waar ze staan en wat hun behoefte is. Dit maatwerk maakt het werk steeds opnieuw boeiend. De mens staat centraal, maar ook de commerciële kant is belangrijk. Ik wil eraan bijdragen dat zorgorganisaties het beschikbare geld zo goed mogelijk benutten. Hierbij hebben de leden, leveranciers en Intrakoop elkaar hard nodig. We hebben ieders kennis en innovatiekracht nodig om de groeiende schaarste – van mensen, van geld, van materieel – tegemoet te treden.’

Waarmee ondersteunt Marita jouw organisatie?

Marita helpt jouw organisatie graag met:

  • inkoopondersteuning en begeleiding bij selectietrajecten of heronderhandeling van contracten;
  • begeleiding en advies bij inkoopvraagstukken, inkoopsystemen en verdere professionalisering van het inkoopproces;
  • inrichting van contractbeheer en contractmanagement.

Neem contact op

Marita Droogh
Inkoop Consultant
  • 06 13 94 63 09
Marita