Over Arthur

Zorgvuldig omgaan met de persoonsgegevens in jouw zorgorganisatie? Consultant Arthur Westenend werkt graag samen met jouw (privacy)professionals aan deze belangrijke taak. Maak kennis met Arthur!

In 1990 studeert Arthur af in de Rechten aan Rijksuniversiteit Leiden, maar hij besluit zijn talenten anders in te zetten. Eerst als representative manager in Thailand, dan als onder andere exportmanager en sales- en marketingmanager in Nederland. Zijn focus is de commerciële sector en export naar allerlei regio’s in met name Azië. Na 25 jaar brengen omstandigheden Arthur op een nieuw pad: hij doet in 2018 de opleiding Functionaris Gegevensbescherming (FG) en start als zelfstandig AVG-consultant bij zorgorganisaties zoals Zorg- en Veiligheidshuis Brabant Zuidoost, de GGD Hart voor Brabant en de Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden West Noord. Op zoek naar meer stabiliteit ontdekt Arthur Intrakoop, waar hij in juli 2021 start als privacy consultant.

‘Fijn als leden zorg voor privacy betrouwbaar en goed kunnen regelen’

Arthur: ‘Als FG én als privacy consultant ondersteun ik leden met praktisch en oplossingsgericht advies over privacybescherming en de AVG. Zorgorganisaties nemen privacy serieus, maar hebben lang niet altijd de kennis, kunde en drive in huis om deze constructief te beschermen. Dan is het fijn als ze die zorg voor privacy betrouwbaar en goed kunnen regelen via Intrakoop. Ik kan de gegevensbescherming auditen, maar ook deel uitmaken van een team binnen een zorgorganisatie. Privacy is sowieso een rechtsgebied dat continu verandert door maatschappelijke en technische ontwikkelingen. Het belang ervan wordt de komende jaren alleen maar groter; met plezier begeleid ik leden in dit proces.’

Hoe begeleidt Arthur jouw organisatie?

Arthur biedt jouw organisatie de volgende ondersteuning:

  • helpen bij en adviseren over de naleving van de AVG en het wettelijk toezicht daarop;
  • managen, adviseren en ontwikkelen van privacyprocessen, -beleid,
    -procedures en controles;
  • privacykaders beheren, implementeren en periodiek monitoren.

Neem contact op

Arthur Westenend
Privacy Consultant
  • 06 20 24 35 31
Arthur