Over Mark

Behoefte aan gedegen advies over je farmaciecontracten? Mark Bomers, contractmanager Farmacie, kijkt graag met je mee. Maak kennis met Mark!

Na de masteropleidingen Medische biologie en Farmacie vindt Mark snel een baan als openbaar apotheker. In tien jaar tijd leert hij het vak goed kennen. Zijn specifieke interesse in het leveren aan (zorg)organisaties leidt er uiteindelijk toe, dat Mark bij Mediq een instellingsapotheek helpt opzetten. Binnen Brocacef professionaliseert hij de instellingsapotheek verder en brengt hij kennis en ervaring van zorgorganisaties samen. Bij dit werk maakt hij ook kennis met Intrakoop. Na een korte uitstap als medisch adviseur en locatiemanager bij een zorgorganisatie, gaat Mark verder als adviserend zzp’er voor meer slagkracht in het optimaliseren van (inkoop)processen. In die rol komt hij ook Intrakoop weer tegen, waar hij in juli 2022 aan de slag gaat als contractmanager Farmacie.

‘Zo samen optrekken, daar heeft iedereen baat bij’

Mark: ‘Als contractmanager Farmacie ben ik mediator tussen leden en leveranciers. In deze driehoek verbind ik mensen en kennis en bied ik passende adviezen voor ingewikkelde vraagstukken. Hoe regel je bijvoorbeeld de opiatencontrole op een efficiënte en effectieve manier? Ik ben op zoek naar best practices in het land en deel deze met zowel zorgorganisaties als apotheken. Zo samen optrekken, daar heeft iedereen baat bij. Dankzij mijn brede ervaring weet ik hoe de werelden van farmacie en zorgorganisaties werken, maar ik dring mijn mening niet op – ik draag adviezen aan en anderen nemen vervolgens een besluit. Het mooie van Intrakoop is dat we kritisch zijn op kosten, maar de kwaliteit van zorg nooit uit het oog verliezen. Dit is ook belangrijk voor de toekomst: zorgkosten maken immers een steeds groter deel uit van ons bruto binnenlands product.’

Hoe draagt Mark bij aan goede, betaalbare zorg?

Mark zet zich in voor goede en betaalbare zorg door:

  • visieontwikkeling voor efficiënte inkoop van farmacie;
  • het ontwikkelen van duurzame oplossingen die bijdragen aan kwaliteit van zorg tegen reële kosten;
  • contractmanagement en -beheer.

Neem contact op

Mark Bomers
Contractmanager Farmacie
  • 06 15 34 54 80
Mark