TBQ B.V.

TBQ biedt, als spin-off van TNO, geavanceerde tools voor brandveiligheid en risicobeheersing aan. Deze tools helpen gebouweigenaren om risico’s op brand te analyseren en effectieve maatregelen te nemen voor een optimale brandveiligheid.

Als eigenaar of beheerder van een gebouw wil je dat jouw pand voor de bewoners en andere gebruikers optimaal brandveilig is. Met de risicogestuurde aanpak van TBQ zorg je ervoor dat jouw gebouw en organisatie op de meest effectieve manier brandveilig zijn. Bij de aanpak wordt gekeken naar de wet- en regelgeving én naar het risico als iets niet voldoet.

Handige tools

  • Brandwijzer

Om zorgorganisaties te helpen bij het inventariseren en beheersen van de risico’s bij brand heeft TBQ vanuit het programma ‘De Zorg Brandveilig’ Brandwijzer ontwikkeld. Vanuit het perspectief van risico’s wordt bekeken hoe je organisatie scoort bij verschillende  scenario’s. Brandwijzer is een nuttige tool voor organisaties die hun brandveiligheid willen verbeteren. 

  • Brandcheck

Door een risicoanalyse uit te voeren op jouw vastgoed met Brandcheck krijg je inzicht in  de meest kritieke tekortkomingen  en kun je gerichte maatregelen nemen. Brandcheck is gebaseerd op het risicomodel van TNO. 

  • Ontruimcheck

Met Ontruimcheck dat TBQ biedt kun je jouw situatie toetsen of je voldoende snel kunt ontruimen bij brand en wat je kunt aanpassen om te voldoen (conform wetgeving artikel 7.11a in het Bouwbesluit en vanaf 1 januari 2024 in artikel 6.2.2 van het BBL).

Unieke voordelen

Met de oplossingen die TBQ  biedt, zorg je ervoor dat jouw gebouw optimaal brandveilig is, terwijl je tegelijkertijd efficiënt omgaat met de beschikbare middelen. De TNO-rapportage die TBQ beheert, helpt in het gesprek met het bevoegd gezag. Door te werken vanuit een eigen digitale omgeving (digital twin) heb je altijd direct inzicht in de brandveiligheid. Zo laat je zien dat je alles onder controle hebt en houdt. De data blijven van de zorgorganisatie.

MVO

Met de tools van TBQ kun je de uitstoot van CO2 en stikstof verminderen. Door het sturen op risico’s en toepassen van gelijkwaardige oplossingen zijn er minder (belastende) maatregelen nodig voor de aanpassing van een gebouw. De tools zijn makkelijk in gebruik. Daardoor kunnen eventueel eigen medewerkers een deel van de inspectie uitvoeren en zijn minder reisbewegingen van externe inspecteurs of aannemers nodig. 

 

Bedrijfsgegevens

Bezoekadres
TBQ B.V.
Houttuinlaan 14
3447 GM Woerden

Tel: (0348) 489600
Internet
http://www.tbq.nl

Contactpersoon
Andrew Koster

Neem contact op

André Burnet
Contractmanager Facilitaire Diensten en Vastgoed
  • 06 26 02 68 03