Je wasserijcontract goed geregeld

Schoonmaak en Textiel

Hoe krijg je het huurlinnen, de dekbedden, dienstkleding en het persoonsgebonden goed schoon en weer op de juiste plek in jouw organisatie? Textieldienstverlening bij zorginstellingen en ziekenhuizen is geen eenvoudig proces. Of je de was nu zelf doet of uitbesteedt aan een externe wasserij. Het vereist goede afspraken met een leverancier.

Wij kunnen je zorgvuldig begeleiden bij je inkooptraject of heronderhandeling. Alle condities benchmarken we met recente inkooptrajecten en vergelijkbare zorgorganisaties. Zo kom je tot de beste en marktconforme overeenkomst.  

Wij begeleiden je in alle fasen van het traject. Van het ontwikkelen van een visie op textieldienstverlening, het inkoopproces zelf, het opstellen van de overeenkomst tot en met het uitvoeren van het contractmanagement. Samen zorgen we voor een overeenkomst die aansluit bij de behoeften van jouw organisatie. 

Inkopen of heronderhandelen

Welke textieldienstverlening past het best bij jouw zorgorganisatie? We delen onze kennis over de markt, de leveranciers en alle mogelijkheden. Dan  bepalen we samen hoe de zogenaamde stip op de horizon eruit ziet. We inventariseren hoe de was nu is geregeld en welke wensen, behoeften en verbeterpunten er zijn. Ben je tevreden over je huidige leverancier? Dan adviseren we vaak een heronderhandeling te doen, waarbij we je kunnen begeleiden. Ben je ontevreden? Of wil je je oriënteren op verschillende leveranciers, voordat je een nieuwe overeenkomst aangaat? We kunnen je dan helpen bij een volledig inkooptraject.

Hoeveel wij doen en wat je zelf doet, hangt af van de kennis en capaciteit van jullie zorginstelling. Je krijgt van ons altijd een offerte op maat. Je kunt gebruik maken  van ons pakket van eisen die we aanvullen met jouw specifieke wensen. Is het contract met de textielleverancier afgesloten? Dan doen wij samen met jou het contractmanagement om ervoor te zorgen dat  alle partijen de afspraken nakomen. 

Liever de was zelf doen

Doe je de was zelf en wil je graag weten wat je total cost of ownership (TCO) is? We hebben een tool die je helpt bij het berekenen van je kosten voor het verzorgen van de was. Wil je graag meer weten over interne kostprijsberekeningen? Neem contact op met Astrid Willemsen via astrid.willemsen@intrakoop.nl

Als je besluit de was (deels) in eigen beheer te doen, kun je profiteren van onze goede afspraken met leveranciers voor de levering van producten en diensten voor linnenkamers en interne wasserijen. Je kunt kiezen tussen koop en lease.

Neem contact op

Wil je meer weten over hoe wij je kunnen begeleiden bij textielverzorging? Neem contact op met

Astrid Willemsen
Contractmanager Facilitaire Diensten
  • 06 57 90 38 86
Astrid Willemsen